logo
RNTV Live

Impreună pentru un loc mai sigur, în săptămâna de prevenire a criminalității

d390f46a-18f8-4ca7-8424-54b85aab4624
Erika Stoica

Impreună pentru un loc mai sigur, în săptămâna de prevenire a criminalității

În contextul unei societății moderne, activitățile preventive desfășurate de polițiști reprezintă un element esențial în menținerea ordinii și siguranței publice.

În perioada 20-24 mai 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat activități în cadrul săptămânii dedicate prevenirii criminalității.

Săptămâna care a reliefat încă o dată importanța și eficacitatea acestor operațiuni în protejarea comunităților noastre.

Prin abordarea proactivă și orientată către prevenire, putem influența în mod semnificativ dinamica infracționalității și putem reduce riscul de victimizare.

În această săptămână principalele teme abordate au fost: prevenirea victimizării minorilor, siguranța în mediul online, violența intrafamilială, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

La nivelul județului Prahova, în ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au acționat aproximativ 200 de polițiști de la structurile de ordine publică, proximitate, investigații criminale, Serviciul de Acțiuni Speciale, Biroul de Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Au fost organizate peste 160 de întâlniri cu grupuri țintă, având ca beneficiari peste 3.500 de elevi.

S-a acționat la nivelul a peste 80 de unități școlare, trei unități de ocrotire din subordinea DGASPC, organizații nonguvernamentale, sedii ale unor societăți comerciale, cămine culturale, precum și în piețe, parcuri și zone aglomerate ale localităților.

Prin eforturile susținute în cadrul săptămânii de prevenire a criminalității și prin angajamentul continuu față de acest aspect, poliția reafirmă rolul său în protejarea și servirea comunității.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor