Sâmbătă, Bucureștiul devine „capitala mondială a luminii” prin ediția a 9-a a iMapp Bucharest – Winners League, un concurs internațional de 3D video mapping, care transformă fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului într-o scenă impresionantă de artă vizuală. Evenimentul va aduce în prim-plan lucrările a cinci echipe de artiști vizuali din întreaga lume, ce vor concura pe tema „Legacy”, marcând astfel 565 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei.

Începând cu ora 21:30, publicul va putea admira spectacole vizuale create de echipe renumite la nivel internațional, care vor concura pentru Marele Premiu iMapp Bucharest 2024. Printre acestea se numără MP-STUDIO, Dirk Rauscher, LUCID collective, The Fox, The Folks și Ivó Kovács, toate oferind interpretări creative ale temei evenimentului.

Pe lângă concursul de video mapping, publicul va putea vota echipa preferată prin SMS, iar un juriu format din experți internaționali va desemna câștigătorul Premiului Juriului.

În cadrul evenimentului, va avea loc și o expoziție imersivă, „Cei mai faimoși pictori clasici români”, care aduce la viață operele unor mari artiști precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza, printr-o producție realizată de Mina Studios și adaptată de Les Ateliers Nomad.

Festivalul va include, de asemenea, un maraton de muzică electronică, începând de la ora 16:00, cu DJ CS84, urmat de Adrian Șaguna și Deny, și un concert live al lui DJ Mahmut Orhan de la ora 20:00.

Pentru a facilita desfășurarea evenimentului, mai multe restricții de circulație vor fi impuse în Capitală pe Bulevardul Unirii și Bulevardul Libertății, fiind recomandate rute alternative pentru șoferi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews