logo
RNTV Live

Imagini cu o murală Bansky înconjoară lumea surprinzând o fata ce pictează ,,frunzele unui copac”! Semnal de alarmă pentru protejarea naturii

BB1k5PvD
Constantin Corina

O operă de artă acoperă întregul perete al unei clădiri cu patru etaje și prezintă o figură mică care ține un furtun sub presiune lângă un cireș uriaș. Peretele este acoperit cu vopsea verde, imitând frunzele absente ale copacului care a fost tăiat drastic, un proces cunoscut sub numele de ,,polarizare”.

Artistul britanic Banksy a confirmat că se află în spatele unei noi picturi murale care a apărut pe o clădire din Londra.

Banksy a revendicat munca postând fotografii înainte și după locație pe contul său oficial de Instagram.

Dar care este sensul din spatele lui și îi va face pe oameni să le pese mai mult de copaci?

Opera de artă a apărut pentru prima dată în Ziua Sf. Patrick, o sărbătoare publică majoră în Irlanda, asociată cu culoarea verde.

„Copacul arată extrem de trist fără ramuri și fără verdeață”, a comentat Pura Lawler, o localnică.

Ea a interpretat gestul lui Banksy ca fiind o critica la adresa „distrugerii pădurilor și a verdeaței”.

Defrișarea este una dintre cele mai dăunătoare practici pentru natură și mediu, punând în pericol animalele sălbatice și ecosistemele esențiale pentru viață și habitate.

Cristiana de Lia, specialist în strategii climatice, și-a exprimat interpretarea online, numind opera de artă „O reprezentare perfectă a greenwashing-ului corporatist”.

Copacii ajută la menținerea răcoroasă a orașelor, din ce în ce mai importantă având în vedere creșterea rapidă a temperaturilor, 2023 fiind numit cel mai tare an de la începutul înregistrărilor.

Un politician local, Roulin Khondoker, a declarat că cartierul este încântat că Banksy și-a ales zona pentru cea mai recentă lucrare, spunând că „ne dorim foarte mult ca opera de artă să rămână pentru ca oamenii să se bucure… Copacii sunt o parte vitală a muncii noastre de abordat. urgența climatică. Numai în ultimul an am plantat aproape 900 și muncim din greu pentru a ne îngriji copacii și a-i ajuta să prospere.”

Banksy, care nu și-a confirmat niciodată identitatea completă, și-a început cariera pictând clădiri cu spray în Bristol, Anglia, și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți artiști din lume.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor