logo
RNTV Live

Imagini cu elicopterele Black Hawk pe care le va primi România!

Captură ecran (136)
Constantin Corina

O echipă de experți de la Ministerul Proiectelor Europene, de la Inspectoratul General de Aviaţie şi de la IGSU, se află în vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei care va furniza României șase elicoptere medii-grele Black Hawk pentru situații de urgență.

Echipa verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, potrivit ministrului Adrian Câciu.

Viteza de răspuns în situaţii de urgenţă şi calitatea serviciilor de intervenţie oferite cetăţenilor este obligatoriu să fie la standarde europene. Lucrăm împreună la realizarea acestor obiective, iar colegii din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviaţie şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021”, a anunţat, sâmbătă, ministrul Proiectelor Europene Adrian Câciu.

Videoclipul publicat de acesta poate fi văzut aici.

În data de 9 noiembrie 2021, prin Proiectul VIZIUNE 2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviație având calitatea de partener, a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare – mai precizează Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, pe Facebook.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor