Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis precizări oficiale în urma apariției unor articole și poziții publice ale unei organizații patronale din industria ospitalității (FPIOR), care sugerau că noile reglementări ar reduce pragul de suprafață de la 600 mp la 200 mp pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu și ar afecta activitatea HORECA
Instituția subliniază că modificările legislative propuse pentru Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și actele normative subsecvente nu urmăresc reducerea suprafețelor și nu vizează în mod direct operatorii economici din domeniul ospitalității.
Scopul principal al acestor modificări este reconsiderarea obligațiilor proiectanților, beneficiarilor și persoanelor de specialitate, eficientizarea și flexibilizarea procedurilor interne de analiză, simplificarea și digitalizarea integrală a procedurilor de avizare și autorizare, reducerea termenelor de analiză a documentațiilor și creșterea siguranței cetățenilor. Noile reglementări propun criterii de suprafață mai mari decât cele aplicabile în prezent, ceea ce va diminua numărul construcțiilor supuse avizării, fără a afecta procedura de obținere a autorizației de securitate la incendiu.
IGSU subliniază că informațiile apărute în spațiul public privind reducerea pragului de suprafață și impactul negativ asupra activității HORECA nu reflectă realitatea legislativă și pot induce în eroare atât opinia publică, cât și mediul de afaceri. Inspectoratul reafirmă angajamentul pentru dialog deschis și constructiv cu mediul economic, pentru a asigura un cadru legislativ echilibrat, care să garanteze atât siguranța cetățenilor, cât și desfășurarea activităților economice în condiții predictibile și corecte. La acest moment, pachetul legislativ se află în dezbatere și analiză.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews