logo
RNTV Live

Iarna abia a venit și nu se lasă dusă. Cum va fi vremea până duminică

Doi tineri au rămas blocaţi pe munte. Salvamontiştii încearcă să-i salveze
Ciprian Radu

Cum va fi vremea până duminică

Meteorologii anunță că vom avea parte de toate fenemonele specifice iernii și în primele zile de martie. 

De azi și până duminică, vor fi precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ şi strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Peste toate astea, o mare parte din țară a intrat sub cod portocaliu de ger.

Așadar, pentru intervalul 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00, vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul ţării, iar în zona Munţilor Banatului şi în cea de vest a Carpaţilor Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

Temporar vor fi intensificări ale vântului în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi şi în regiunile extracarpatice.

 

În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea şi local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova şi izolat în restul teritoriului.

Sursa: Adevărul

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor