Iacării Acrobați, una dintre cele mai bune echipe de acrobație aeriană din România, a organizat sambătă, pe aerodromul de langă Bănești un antrenament cu porțile deschise, pentru toți iubitorii showrilor de gen. Doar că modelul obișnuit de lucru al piloților a fost transformat într-un spectacol odată ce aeronavele au brazdat cerul, spre bucuria celor prezenți.

Open Training Day – Iacării Acrobați este evenimentul cu ajutorul caruia participantii au putut sa ia parte sambata, la aerodromul Bănești, la pregatirile pilotilor aflati la mansa avioanelor YAK52TW, fabricate în România.

Alte patru avioane militare venite de la aerodromul Boboc din Buzău au zburat în tandem împreună cu Iacării Acrobați.

Sute de persoane venite să vadă spectacolul din cer și să se bucure de o zi frumoasă petrecută în natură au admirat prestația piloților. Copiii nu și-au putut dezlipi privirea de la aparatele de zbor.

Chiar dacă astfel de antrenamente sunt obișnuite pentru cei trei membri ai formației Iacării Acrobați, piloții recunosc faptul că prezența publicului le-a dat o stare de spirit mult mai bună.

In formația celor trei Iacari ocupa un loc si tanarul Dan Ștefănescu. Fiul regretatul pilot Dan Ștefănescu, decedat într-un tragic accident aviatic, în luna martie 2022, în apropiere de Ploiești, si el fost membru in formatie. La cei 26 de ani a căpătat multă experiență și are un palmares impresionant cat să-i ducă cu succes mai departe numele tatălui său și el iubitor al zborului.

După antrenamentele făcute sambătă Iacarii acrobați se pregătesc să deschidă sezonul show-urilor aviatice ce vor avea loc peste tot în țară.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *