logo
RNTV Live

Hunter Biden a fost găsit vinovat de achiziționarea și deținerea ilegală a unei arme de foc

download
Constantin Corina

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a fost găsit vinovat marți de un juriu din Wilmington, statul Delaware, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri, ceea ce l-a determinat să cumpere ilegal o armă

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a fost găsit vinovat de toate cele trei acuzații formulate împotriva sa de către un juriu de la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, statul natal al lui Joe Biden. Acest verdict face ca Hunter să devină primul copil al unui președinte american în exercițiu care a fost condamnat pentru o infracțiune.

Verdictul juriului, format din 12 membri, a fost unanim pentru fiecare acuzație, și a fost pronunțat după doar o zi de deliberări, conform news.ro.

Cazul lui Hunter Biden a venit în urma condamnării penale din 30 mai a lui Donald Trump, primul fost președinte american găsit vinovat de o infracțiune. Trump a fost condamnat pentru 34 de capete de acuzare legate de falsificarea unor înregistrări contabile pentru a acoperi un scandal sexual. Trump îi acuză pe democrați că au orchestrat acest dosar și alte trei urmăriri penale cu care se mai confruntă pentru a-l împiedica să revină la putere în confruntarea sa electorală cu Joe Biden.

Procesul lui Hunter Biden a fost inițiat de un procuror special al Departamentului de Justiției al SUA, David Weiss, numit în timpul administrației Trump. Weiss l-a acuzat pe Hunter Biden și de alte trei infracțiuni grave și șase infracțiuni fiscale minore în California, susținând că nu a plătit impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între 2016 și 2019, în timp ce cheltuia milioane de dolari pe droguri, escorte, mașini exotice și alte obiecte de valoare. Hunter Biden a pledat nevinovat la aceste acuzații. Un nou proces îl așteaptă în data de 5 septembrie la Los Angeles.

Mărturiile fostei soții, fostei iubite și cumnatei lui Hunter Biden au fost incluse în procesul din Delaware, oferind relatări directe despre dependența lui Hunter și perioada dinainte și după achiziționarea ilegală a armei în octombrie 2018. Procurorii au prezentat și mesaje text, fotografii și înregistrări bancare care arată că Hunter Biden era profund afectat de dependență când a cumpărat arma și că a încălcat intenționat legea, răspunzând negativ la întrebarea dacă consumă droguri pe un formular guvernamental de verificare.

Apărarea a încercat să demonstreze că Hunter Biden nu folosea droguri în momentul achiziționării armei și că nu a avut intenția de a înșela, deoarece nu se considera consumator de droguri când a completat formularul.

Hunter Biden teoretic riscă între 15 și 21 de luni de închisoare, însă experții în drept afirmă că inculpații în cazuri similare primesc adesea sentințe mai scurte și este puțin probabil să fie închiși dacă respectă termenii libertății condiționate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor