FILE PHOTO: A Huawei logo is seen on a cell phone screen in their store at Vina del Mar, Chile July 18, 2019. REUTERS/Rodrigo Garrido/File Photo

Prin asocierea gigantului chinez, de mult timp monitorizat de către Statele Unite, cu industria semiconductorilor, rezultatul este o rețea de facilități clandestine destinate producției de microcipuri, răspândite pe întreg teritoriul Chinei. Potrivit informațiilor dezvăluite de către „Bloomberg”, aceasta reprezintă abordarea adoptată de Huawei. Scopul acestei inițiative este să evite sancțiunile impuse de Washington, conform relatărilor prezentate de La Stampa și citate de Rador.

Gigantul din Shenzhen a fost afectat de mai mulți ani de restricțiile impuse de decizia lui Donald Trump, care l-a inclus pe lista neagră comercială a administrației prezidențiale. Aceste măsuri au fost confirmate și chiar accentuate de Joe Biden. După o luptă pentru a-și menține stabilitatea, așa cum a mărturisit anul trecut fondatorul și liderul companiei, Ren Zhengfei, într-o scrisoare adresată angajaților, Huawei se străduiește acum să se reinventeze în cel mai vital domeniu economic, respectiv cel al producției de cipuri.

De ceva timp se vorbește despre eventualitatea ca compania chineză să se implice din nou în acest sector, însă potrivit informațiilor din „Bloomberg”, se pare că deja beneficiază de o finanțare de aproximativ 30 de miliarde de dolari din partea statului pentru a-și asigura succesul în această inițiativă.

Huawei ar fi construit deja două fabrici și ar construi încă trei

Care e siretlicul? Potrivit Semiconductor Industry Association, un grup de lobby care reprezintă compania din sectorul SUA, Huawei ar construi fabricile sub numele altor companii, pentru a evita restricțiile.

Avertismentul servește drept un semnal de avertizare pentru a efectua verificări suplimentare înainte de a întreprinde colaborări cu entitățile chineze, consolidând astfel prindina deja întinsă de Casa Albă. În cazul în care facilitățile de producție funcționează fără însemnul Huawei, așa cum este susținut de către grupul de lobby care reprezintă și companiile gigant sud-coreene Samsung și taiwaneze TSMC, s-ar putea ivi dificultăți pentru furnizori în identificarea cu cine fac afaceri, permițând astfel ca tehnologia de vârf să ajungă la compania aflată în topul listei negre.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *