logo
RNTV Live

Huawei anunță a zecea ediție a programului Seeds for the Future cu scopul de a stimula interesul tinerelor talente pentru domeniul ICT și de a contribui la dezvoltarea acestuia la nivel local.

R-1-3
Constantin Corina

Huawei a lansat a zecea ediție a programului Seeds for the Future, dedicat studenților pasionați de tehnologie.

În România, peste 50% dintre companii se confruntă cu dificultăți în recrutarea specialiștilor IT, un procent ușor sub media UE conform unui raport Eurostat.

Ediția din 2023 va avea loc în perioada 18-25 septembrie la București, iar programul este deschis tuturor studenților universitari și tinerilor absolvenți pasionați de știință și tehnologie din România și Republica Moldova.

Ediția din acest an promite subiecte relevante la nivel local, mentori din domenii conexe tehnologiei și ateliere practice pentru studenți, care îi vor ajuta să-și dezvolte cunoștințele antreprenoriale, de sustenabilitate, inteligență artificială și VR, abilitățile de vorbire în public și cunoștințele în securitate cibernetică. Mai mult decât atât, studenții vor avea ocazia să descopere cultura și civilizația chineză, parte esențială a programului care se derulează de un deceniu.

„Zece ediții Seeds for the Future reprezintă mărturia a numeroase oportunități profesionale deschise, de care suntem foarte mândri în echipa Huawei. În afara susținerii educației prin ateliere și cursuri practice, în direcția pregătirii pentru piața muncii, mă bucur că putem să plantăm sămânța curiozității în rândul studenților care se înscriu în fiecare an și care își doresc să facă parte din noua generație de tineri inovatori, care vor aduce plus valoare industriei prin pasiune și dedicare pentru tehnologie. Le urez acestora să abordeze programul de anul acesta cu ochii și mințile deschise și să accepte fiecare provocare pe care o întâmpină”, spune Victor Zhou, Director de Public Affairs și Comunicare, Huawei România.

Programul „Seeds for the Future”, dezvoltat de compania de tehnologie Huawei, a debutat în anul 2008 și se desfășoară în prezent în 139 de țări din întreaga lume, inclusiv în România. Programul se adresează studenților și tinerilor absolvenți din domeniul TIC, având ca scop identificarea tinerelor talente în domeniul tehnologic și contribuirea la formarea și dezvoltarea profesională a acestora.

În România, programul „Seeds for the Future” este activ din 2014, având un rol important în formarea a peste 300 de studenți pasionați de tehnologia informației și comunicațiilor. Acest program reprezintă o oportunitate pentru studenții înscriși de a învăța și de a-și perfecționa atât abilitățile tehnice, cât și cele personale, jucând un rol crucial în debutul lor profesional după absolvirea studiilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor