Din octombrie vor fi disponibile haine second-hand la magazinul H&M!

H&M a anunțat că începând cu data de 5 octombrie va oferi haine și accesorii la mâna a doua în magazinul său emblematic din Londra.

Această mișcare vine pe baza creșterii presiunii asupra companiilor de modă de a reduce impactul lor asupra mediului, prin încurajarea reutilizării și reciclării articolelor de îmbrăcăminte, conform CNBC.

Odată cu Uniunea Europeană care pregătește noi reglementări pentru a reduce deșeurile textile, H&M a recunoscut că face parte din problema poluării și a subliniat necesitatea unei schimbări în modul în care moda este produsă și consumată.

H&M a anunțat că va achiziționa articolele de îmbrăcăminte second-hand de la Flamingos Vintage Kilo, o companie cu magazine de haine vintage în Europa și Statele Unite. Aceste articole vor fi disponibile la prețuri cuprinse între 29,99 lire sterline (aproximativ 37 dolari) și 189 lire sterline.

Compania a lansat deja un serviciu de închiriere de îmbrăcăminte la magazinul său din Regent Street în noiembrie anul trecut.

Revânzarea peer-to-peer a articolelor de îmbrăcăminte second-hand a devenit o afacere semnificativă, cu numeroase platforme online precum thredUP, Vinted și Depop în creștere, iar mărcile cunoscute adoptă această tendință prin lansarea propriilor servicii.

Zara a introdus, de asemenea, un serviciu online second-hand în Franța, după ce l-a testat în Marea Britanie începând din noiembrie anul trecut.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *