logo
RNTV Live

Hercules, cel mai mare păianjen masculin din pânzele de pâlnie găsit vreodată

_132269388_funnelwebspider1.jpg
Constantin Corina

Cel mai mare specimen mascul cunoscut al celui mai veninos păianjen din lume a fost găsit în Australia. Păianjenul din pânză-pâlnie Sydney a fost găsit în regiunea Central Coast din Australia.

Inițial, acesta a fost internat într-un spital local, însă ulterior a găsit un adăpost sigur la Australian Reptile Park.

Colții acestui păianjen vor fi delicat extrași pentru a obține veninul, iar acesta va fi utilizat în crearea unui antidot, menit să salveze viețile celor care, din nefericire, vor fi mușcați.

Din momentul în care Australian Reptile Park a demarat programul său de producere a antidotului pentru mușcăturile de păianjen în pânză-pâlnie, în 1981, nu s-a mai înregistrat niciun deces cauzat de astfel de mușcături.

Numit Hercules, păianjenul s-ar putea să nu sune foarte mare – la doar 7,9 cm (3,1 inchi) de la picior la picior – dar în comparație cu alți păianjeni masculi din pânzele de pâlnie din Sydney, el este masiv.

Acești păianjeni variază de obicei în lungime între 1-5 cm. Femelele păianjeni din pânză de pâlnie din Sydney sunt în general mai mari decât masculii, dar nu la fel de mortale.

Cel mai mare păianjen din pânză de pânză donat Parcului Australian de Reptile a fost o femelă, măsurând 8 cm de la picior la picior – comparabil ca mărime cu o tarantulă și i s-a dat numele „Megaspider”.

„Suntem obișnuiți să avem păianjeni destul de mari donați parcului, totuși, primirea unei pânze de pâlnie atât de mare este ca și cum ați lovi jackpot-ul”, a spus Emma Teni, o deținătoare de păianjen la Australian Reptile Park.

Foto: BBC

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor