Castelul”Julia Hasdeu” din Câmpina a fost gazda  simpozionului ”Hasdeu, 116 ani de nemurire”. Este exact perioada care s-a scurs de la moartea marelui savant, Bogdan Petriceicu Hasdeu, care care din iubire faţă de fiica sa Julia, decedată mult prea devreme, a construit la Câmpina un imobil cu totul şi cu totul deosebit după planurile dictate în vis de Iulia. Au fost dezbateri legate de viata acestuia, iar la eveniment a fost adus un invitat de la Paris, violoncelistul Andrei Kivu, cel care a incantat audienta cu acorduri de Bach, dar si cu propriile compozitii de muzica ezoterica.

Simpozionul ”Hasdeu, 116 ani de nemurire” s-a desfasurat chiar in ziua in care savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu a trecut in nefiinta. Manifestarea s-a desfasurat in cadrul Castelului “Iulia Hasdeu”, din Campina, imobil deosebit costruit după planurile dictate în vis de Iulia.

Evenimentul gandit ca o serata a fost marcat si de prezenta violoncelistului Andrei Kivu, cel care a incantat audienta cu acorduri de Bach, dar si cu propriile compozitii de muzica ezoterica.

Dezbaterile despre nemurirea creatorului de geniu Bogdan Petriceicu Hasdeu au pornit de la cartea „Hasdeu, Duhuri” de George Cornilă. Acesta a primit solicitarea unei edituri de a scrie despre viata romanțată a lui Hasdeu.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *