Foto: Hala Laminor - facebook


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a emis un avertisment cu privire la faptul că Hala Laminor din Sectorul 3 nu deține autorizație de securitate la incendiu. În cazul în care se va organiza petrecerea de Revelion cu participarea publicului, acest lucru ar încălca legea.

„Dacă în cadrul acestui obiectiv se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, facem menţiunea că această activitate se va desfăşura cu nerespectarea legii, caz în care răspunderea exclusivă cu privire la această situaţie revine beneficiarului investiţiei, aşa cum prevede art. 57.1 din Legea nr. 307 din 2006. Totodată, acest comunicat are rolul de a informa participanţii la evenimentul respectiv asupra situaţiei de fapt”, a anunțat sâmbătă seară ISU B-IF, confrom Agerpres.

„Deţinătorul avizului are, de asemenea, obligaţia să solicite autorizaţia de securitate la incendiu după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor sau înainte de punerea în funcţiune a construcţiilor sau amenajărilor pentru care s-a obţinut avizul. Facem precizarea că ISU B-IF nu a primit, până la acest moment, nicio cerere pentru eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu”, se mai prezintă în comunicat.


Hala Laminor, locul unor evenimente publice, a fost supusă la opt controale de către inspectorii de prevenire, rezultând în aplicarea a 36 de sancțiuni, inclusiv 14 amenzi în valoare de 420.000 lei. Aceste sancțiuni au fost direcționate către autoritatea publică locală, reprezentată de Societatea Algorithm Construcţii S3 SRL, și către organizatorii evenimentelor din hala respectivă. ISU București-Ilfov a notificat autoritățile cu privire la necesitatea obținerii unei autorizații de securitate la incendiu, avertizând că neconformitatea poate atrage sancțiuni contravenționale conform legii.

Primăria Sectorului 3 invită comunitatea la o petrecere de Revelion în hala Laminor, cu bilete la prețul de 200 de lei per persoană. Capacitatea evenimentului nu a fost specificată, iar organizatorul va anunța atunci când biletele se vor epuiza.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *