logo
RNTV Live

Hackerii își îmbunătățesc tehnicile de atac folosind ChatGPT

chatgpt-on-computer-chat-gpt-is-artificial-intelligence-ai-chatbot-which-was-launched-by-openai-2M84KCY
Dudau Andreea Valentina

OpenAI și Microsoft avertizează că hackerii utilizează instrumente de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, pentru a îmbunătăți atacurile cibernetice!

Microsoft și OpenAI au emis un avertisment comun cu privire la utilizarea de către hackeri a modelelor lingvistice pentru consolidarea tacticii lor. Chiar și alte entități au emis avertismente similare în trecut, dar cele două companii americane vin acum cu dovezi concrete.

Acestea afirmă că grupurile de hackeri din China, Rusia, Iran și Coreea de Nord utilizează deja instrumente precum ChatGPT pentru a dezvolta scripturi mai eficiente și pentru a-și îmbunătăți abilitățile sociale. Aceste abilități sunt folosite pentru a crea campanii de phishing mai credibile, ceea ce facilitează înșelarea utilizatorilor pentru a le furniza informații personale.

De asemenea, există implicații militare, de exemplu, grupul de hackeri Stontium, susținut de spionajul rus, a folosit AI-ul pentru a sparge protocoalele de comunicare ale sateliților, informațiile radar și alte parametri tehnici sensibili.

Avertismentul celor două companii vine în contextul în care propriile lor instrumente AI, cum ar fi ChatGPT și Copilot, ar putea fi utilizate de hackeri în atacuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor