logo
RNTV Live

Guvernul României susține Îmbătrânirea Activă pentru o societate inclusivă și sănătoasă

ciolacuuuu
Dumitrache Catalina

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a exprimat sprijinul Guvernului pentru promovarea conceptului de îmbătrânire activă, subliniind aspirația de a face din România o țară în care oamenii să ducă “o viață lungă, sănătoasă, plină de sens, de satisfacție și de împlinire, alături de comunitățile din care fac parte”. Declarațiile au fost transmise la Congresul Național de Îmbătrânire Activă.

Potrivit consilierului de stat Victoria Stoiciu, care a prezentat mesajul premierului la eveniment, aproximativ 20% din populația țării are vârsta peste 65 de ani, iar îmbătrânirea activă poate reprezenta o oportunitate de a construi o societate mai echitabilă și mai incluzivă. În contextul acestei realități demografice, premierul Ciolacu a subliniat că Guvernul are viziunea de a crea un mediu propice îmbătrânirii active prin programe de educație și formare pentru persoanele în vârstă, facilitând accesul la locuri de muncă și asigurând un trai decent și îngrijire de calitate.

Premierul a menționat adoptarea recentă a strategiei privind serviciile de îngrijire de lungă durată și îmbătrânire activă, precum și strategia de ocupare a forței de muncă, care își propune să sporească gradul de activare a persoanelor vârstnice pe piața muncii. De asemenea, au fost aduse în discuție măsurile legislative recente de reformă a asistenței sociale și a serviciilor sociale, adoptate pentru a preveni abuzurile în centrele de îngrijire pentru persoanele vârstnice sau vulnerabile.

Premierul a subliniat importanța considerării vârstnicilor ca o resursă valoroasă pentru comunitate, înlocuind percepția acestora ca o povară cu cea a unei comori care trebuie valorificate. În contextul progreselor înregistrate, Marcel Ciolacu a recunoscut că mai sunt eforturi de făcut pentru a se atinge standardele europene, dar a subliniat că România se îndreaptă în direcția corectă în promovarea îmbătrânirii active și a participării vârstnicilor la viața comunității.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor