Guvernul României a aprobat a patra ediție a programului „Start-Up Nation”, destinat sprijinirii antreprenoriatului românesc. Cu un buget de aproximativ 450 de milioane de euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027, noua ediție vine cu câteva noutăți semnificative.

Printre acestea, cursurile de pregătire antreprenorială devin o condiție de eligibilitate pentru aplicanți. De asemenea, valoarea maximă a alocației financiare nerambursabile va fi de 250.000 lei per IMM, acoperind până la 90% din cheltuielile eligibile, cu obligația de a crea cel puțin două locuri de muncă.

„Acesta este felul normal în care o economie se dezvoltă: stimulând antreprenoriatul și inițiativa privată, pentru a asigura un flux sănătos de taxe și impozite, care să susțină învățământul, sănătatea și alte servicii sociale,” a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan Radu Oprea.

Programul „Start-Up Nation 2024” va fi structurat pe doi piloni: „Activarea potențialului antreprenorial al tinerilor” și „Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul persoanelor din grupul țintă”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews