Coordonatoarea Departamentului pentru Evaluare Integrată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene, Roxana Mânzatu, a subliniat că Executivul român este deschis pentru un parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, în vederea sprijinirii obiectivelor acesteia de preaderare la Uniunea Europeană. Dialogul s-a concentrat pe politici pentru antreprenori și gestionarea eficientă a fondurilor nerambursabile de la UE. Mânzatu a evidențiat faptul că România poate împărtăși lecții și experiențe valoroase cu Republica Moldova în aceste domenii.

Viorica Arpintin, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, a accentuat importanța vizitei la București în cadrul eforturilor autorităților moldovenești de a eficientiza procesul de preaderare la UE. Cu recunoștință pentru schimbul de practici, Arpintin a evidențiat sprijinul primit de la instituțiile românești, precum Ministerul Dezvoltării, Ministerul Cercetării și Ministerul Economiei.

Viorel Garaz, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova, a menționat că România este principalul partener comercial și cel mai mare investitor în Republica Moldova, cu peste 2.000 de companii implicate în economia moldovenească. A transmis, de asemenea, un mesaj de încurajare către antreprenorii români interesați să dezvolte afaceri bilaterale.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *