Cereri în sectorul bugetar. Dorind să depună în Parlament un proiect de lege, coaliția de guvernare nu renunță la ideea interzicerii cumulului pensiei cu salariul.
Conform surselor, se aude că proiectul ar putea să fie discutat într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, convocată în timpul vacanței. Peste 20.000 de persoane ar urma să fie afectate, cu o economie bugetară de 200 de milioane de lei pe an, conform unor calcule estimative.
Acesta este semnalul premierului:
Joi, Marcel Ciolacu a declarat, la discursul din ședința de plen dedicată învestirii noului cabinet, că „acest nou Guvern trebuie să își asume cu mult curaj legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat”. „Înainte de a-mi da votul vă anunț: Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari! Este singura soluție pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale”, a adăugat premierul social-democrat.
Fostul guvern Nicolae Ciucă nu a dorit să adopte prin OUG prevederea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat și a decis că modificarea se va face prin act normativ la nivel de lege.
„Din punctul meu de vedere, sunt cazuri în care faci cumul de pensie, dar ai o pensie de 2.000 de lei şi eşti şi portar la o Primărie. Eu nu pot lua acelui om dreptul de a munci sau de a cumula pensia cu salariul, astfel încât îşi acoperă minimum necesar familiei. Vorbim de cumulul de salariu şi pensie specială. Vorbim numai de zona bugetară. În acel moment, dacă prin acel cumul depăşeşti, de exemplu, salariul brut al preşedintelui, care e aproximativ 25.000 de lei, este normal să vii, dacă este constituţional, să faci acest lucru, este normal să vii cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului”, conform acestuia.
Sursă: stiripesurse.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.