Guvernul României se va reuni în ședința de vineri pentru a discuta mai multe acte normative, inclusiv cele referitoare la permisele de conducere internaționale și cheltuielile cu hrana și cazarea refugiaților din Ucraina. De asemenea, vor fi analizate normele pentru facilitățile de transport pentru elevi și studenți.

Unul dintre proiectele de hotărâre vizează modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind condițiile pentru eliberarea permisului de conducere internațional și reglementând înmatricularea vehiculelor furate.

Guvernul va aloca fonduri pentru plata cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățenii străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, precum și pentru finanțarea cererilor de plată pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

De asemenea, vor fi discutate propuneri privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției și Ministerului Sănătății, precum și modernizarea infrastructurii în Portul Constanța și obiective de investiții în domeniul energiei electrice și a aprovizionării cu apă și canalizare.

Guvernul va lua în considerare, de asemenea, alocarea de resurse pentru exproprierea de imobile în vederea unor proiecte majore, cum ar fi Autostrada Sibiu-Pitești și legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *