Guvernul României a aprobat, prin memorandum, dezvoltarea parteneriatelor pentru tranziția energetică între executiv și sectoarele economice din țară, sub coordonarea Comitetului interministerial privind schimbările climatice, conform jalonului 414 din Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Conform comunicatului, memorandumul a stabilit cadrul de instituire a acestor parteneriate, urmărind realizarea obiectivului de neutralitate climatică asumat la nivel național. Acest demers este în concordanță cu prioritățile anului 2023 și 2024 referitoare la elaborarea unui Plan industrial al României și la parteneriatele pentru tranziția energetică.

Memorandumul prevede încheierea unor protocoale de colaborare cu mai multe entități guvernamentale, printre care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

De asemenea, documentul include adoptarea unui cadru de politică publică, coordonat de Cancelaria prim-ministrului, pentru dezvoltarea unui Plan industrial al României pe termen mediu și lung, în concordanță cu Pactul Verde European. Totodată, se propune elaborarea unui cadru metodologic pentru dezvoltarea, monitorizarea și evaluarea parteneriatelor pentru tranziția energetică.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *