nehammerSursă foto: Evenimentul Zilei

Nehammer, reprezentantul guvernului austriac dorește ca țara să se alăture inițiativei „European Sky Shield”, un grup de protecție aeriană lansat de Germania, ceea ce a stârnit acuzații din partea extremei drepte, care susține că acest demers încalcă neutralitatea militară a țării.

Austria nu este membră a NATO și este cunoscută pentru faptul că le cere celorlalți să respecte standardul de țară neutră.

Cancelarul Karl Nehammer a pledat în favoarea unor reduceri privind garanțiile de securitate pentru Ucraina în timpul unui summit al liderilor de la Bruxelles de săptămâna trecută, invocând neutralitatea.

,,Situația de amenințare s-a intensificat masiv din cauza războiului rusesc de agresiune împotriva Ucrainei. Prin urmare, Austria se va alătura inițiativei europene de apărare aeriană, Sky Shield”, susține Nehammer.

Negocierile pentru aderare sunt în curs de desfășurare în prezent, a precizat Ministerul Apărării.

Despre „Sky Shield”

Inițiativa este formată din 17 țări europene membre NATO, cu excepția Franței, și are ca scop eliminarea lacunelor din apărarea aeriană europeană pentru a respinge dronele și rachetele lansate din Rusia. Austria ar fi prima țară non-NATO care ar adera.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *