Foto: Filarmonica Paul Constantinescu - Ploiesti

Guvernul României a decis miercuri alocarea a peste 308 milioane de lei pentru sprijinirea a 73 de teatre, opere și filarmonici din 48 de localități, care funcționează sub autoritatea locală din 34 de județe. Fondurile sunt destinate să acopere cheltuielile de funcționare și investițiile necesare în infrastructura culturală, informează News.ro.

Conform unei decizii luate în ședința de miercuri, propuse de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, suma de 308.442.366,24 de lei va fi distribuită pentru instituțiile publice de spectacole din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a subliniat importanța acestei măsuri pentru unitățile administrativ-teritoriale care, deși au nevoie de dezvoltarea infrastructurii culturale, nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a susține integral costurile de funcționare și investiții.

Cele mai mari sume vor fi alocate Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj, care va primi 19,4 milioane de lei, urmată de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu cu aproape 14 milioane de lei, Teatrul de Stat Constanța cu 11,7 milioane de lei și Filarmonica „Banatul” cu 11 milioane de lei. Alte instituții de spectacole vor beneficia de sume mai mici, sub 10 milioane de lei.

Fondurile au fost repartizate în baza solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării până la data de 16 august de către unitățile administrativ-teritoriale care au în subordine instituții publice de spectacole.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews