logo
RNTV Live

Guvernul alocă 1,58 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară pentru susținerea unităților administrativ-teritoriale

alocare
Dumitrache Catalina

Guvernul a decis, printr-o hotărâre adoptată miercuri, să aloce suma de 1,58 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru a acoperi cheltuieli curente și de capital și pentru a susține continuitatea unor programe de investiții în 3.044 de unități administrativ-teritoriale.

Hotărârea de Guvern a fost propusă de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar necesitatea acesteia a fost motivată de dificultățile financiare cu care se confruntă unele unități administrativ-teritoriale, în condițiile creșterii prețurilor la utilități și materiale de construcții.

Banii alocati vor asigura funcționarea continuă a aparatelor de specialitate ale autorităților publice locale, plata salariilor, acoperirea cheltuielilor pentru protecția copilului și asistență socială, achitarea unor facturi restante, precum și cofinanțarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă sau din programe naționale în implementare. Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a subliniat că aceste fonduri vor contribui și la acoperirea unor cheltuieli stabilite prin hotărâri judecătorești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor