logo
RNTV Live

Guvernul a dat undă verde ca Ministerul Educației să primească 100 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru implementarea Programului „Săptămâna Verde”

Ce-este-Saptamana-Verde
Dudau Andreea Valentina

Joi, Guvernul a adoptat hotărârea de a aproba finanțarea din Fondul pentru Mediu a Programului „Săptămâna Verde”. Ca urmare, Ministerul Educației va primi o sumă de 100 de milioane de lei sub formă de finanțare nerambursabilă din Fondul de Mediu pentru acest program. Acesta este derulat în unitățile de învățământ preuniversitar de stat!

Banii alocati vor fi folositi pentru realizarea actiunilor multianuale necesare implementarii Programului „Saptamana Verde” in perioada anilor 2024 si 2025, conform comunicatului de presa al Executivului.

Prin acest program, vor fi desfasurate activitati educationale menite sa contribuie la prevenirea schimbarilor climatice si la protejarea mediului inconjurator.

Obiectivul Programului „Saptamana Verde” este de a promova educatia in domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei, artelor si matematicii (STIAM). Cadrele didactice, copiii inainte de varsta scolara, prescolarii si elevii sunt incurajati sa isi dezvolte creativitatea si sa combine teoria cu aplicatiile practice in viata de zi cu zi intr-un mod atractiv. Prin acest program se doreste dezvoltarea unei forme moderne de educatie privind mediul, sustinuta pe termen lung prin intermediul platformei „Scoli Verzi”.

Conceptul de „Scoala Verde” implica atat aspecte curriculare si colaborarea cu alti actori, cat si elemente de infrastructura fizica durabila. Institutiile de invatamant din Romania care nu indeplinesc toate criteriile asociate unei „Scoli Verzi” pot deveni scoli sustenabile prin investitii in anumite elemente de infrastructura scolara durabila, cum ar fi eficienta energetica sporita prin izolarea termica, sisteme de generare a energiei din surse regenerabile, planificarea spatiilor verzi, colectarea si reciclarea selectiva a deseurilor etc.

Metodologia de implementare a Programului „Saptamana Verde” va fi aprobata prin ordin al ministrului educatiei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor