Fermierii care cedează exploatația agricolă pot primi 1.500 euro/anFermierii care cedează exploatația agricolă pot primi 1.500 euro/an


Revendicările fermierilor și transportatorilor găsesc ecou într-un protest persistent. După a noua zi de manifestații, guvernul cedează și acordă subvenții și facilități solicitate

Guvernul, sub presiunea manifestanților, încearcă să gestioneze protestele fermierilor și transportatorilor care tulbură România de nouă zile. Demonstranții au acționat pe două fronturi: unii au blocat șosele și vămi, în timp ce alții au purtat negocieri cu ministrul agriculturii.

În final, Guvernul a aprobat mai multe măsuri în favoarea acestora. Printre acestea se numără: un ajutor de 100 de euro pe hectar pentru culturile afectate de secetă anul trecut, eliminarea obligativității Inspecției Tehnice Periodice pentru utilajele agricole și un sprijin pentru șoferii de tractoare. Aceștia nu vor mai plăti școlarizare specială și vor putea conduce chiar și cu permis categoria B, destinat autoturismelor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că va permite plata în rate a poliței RCA și chiar suspendarea acesteia în cazul în care un vehicul de mare tonaj este nefuncțional o perioadă. De asemenea, tariful va fi stabilit în colaborare cu transportatorii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *