logo
RNTV Live

Guvernul a aprobat proiectul referitor la contractul de finanțare pentru Autostrada Moldovei – A7

Consultările pentru formarea Guvernului – premature în opinia ALDE
Dudau Andreea Valentina

Guvernul a aprobat proiectul referitor la contractul de finanțare pentru Autostrada Moldovei – A7. Contractul are o valoare de 600 de milioane de euro și va fi încheiat cu Banca Europeană de Investiții!

Guvernul a adoptat joi proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanțare – Autostrada A7 România – Cofinanțare aferentă Mecanismului de redresare și reziliență B, semnat între România și Banca Europeană de Investiții la București la 1 februarie 2024 și la Luxemburg la 5 februarie 2024.

Acest act normativ aprobă contractul de finanțare în valoare de 600 milioane euro între România și Banca Europeană de Investiții pentru construirea Autostrăzii A7.

Proiectul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență și este unul dintre obiectivele incluse în Master Planul General de Transport al României. Implementarea acestuia este prevăzută a fi finalizată în anul 2025, iar durata contractului este de 48 de luni de la semnarea acestuia.

Autostrada A7 între Ploiești și Pașcani va avea o lungime de 319 km și va cuprinde două benzi de circulație pe fiecare sens. Proiectul este divizat în patru secțiuni:

  • Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km;
  • Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km;
  • Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km;
  • Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km.

Realizarea acestei autostrăzi va contribui la călătorii rapide și fiabile pe distanțe lungi, va reduce timpul de călătorie și va spori siguranța în traficul rutier.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru analiză în procedură de urgență. Implementarea va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin intermediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar Ministerul Finanțelor va gestiona tragerile în cadrul împrumutului conform prevederilor contractului de finanțare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor