Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern de joi că poliţele Euroins vor avea prelungirea valabilităţii cu trei luni, până pe 8 decembrie.

Această decizie a fost luată având în vedere faptul că există încă peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins în vigoare.

Marcel Ciolacu a explicat: „O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurare obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional.”

Conform legislaţiei şi deciziei instanţei, posesorii de poliţe emise de Euroins au maximum 90 de zile de la declararea falimentului companiei, adică până pe 8 septembrie 2023 inclusiv, pentru a contracta asigurare RCA de la alt furnizor şi pentru a depune cereri de despăgubire în cazul producerii unor evenimente asigurate acoperite de poliţa în vigoare, sau pentru a depune cereri de compensare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Această perioadă de 90 de zile se numără de la data naşterii dreptului de creanţă în cazul în care acesta apare ulterior.

Pe toată durata acestui interval, posesorii de poliţe pot solicita rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea sumelor neutilizate, sau, în caz contrar, poliţele se vor încheia în mod automat în 90 de zile, la 8 septembrie 2023.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *