Într-o operațiune de amploare desfășurată de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, un pas important a fost făcut în lupta împotriva infracționalității organizate.

Ieri, un bărbat a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectat de implicare în constituirea și operarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane.

Conform informațiilor obținute în urma investigațiilor, individul ar fi aderat la grupul infracțional în luna noiembrie 2022, alăturându-se altor trei membri. Modul lor de operare consta în recrutarea și exploatarea persoanelor vulnerabile, profitând de lipsa lor de sprijin și de situațiile de criză în care acestea se aflau. În acest caz particular, victima ar fi fost determinată să intre în circuitul prostituției, fiind obligată să practice acest lucru în municipiul București.

Autoritățile au subliniat că membrii grupului infracțional au însușit sume considerabile de bani din activitățile ilegale desfășurate de victimele exploatate.

Decizia de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a fost luată de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, subliniind gravitatea acuzațiilor și necesitatea unei măsuri preventive în acest caz.

Este important de menționat că investigația a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, asigurându-se astfel o desfășurare eficientă a acțiunilor întreprinse împotriva infractorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *