logo
RNTV Live

Grindeanu despre extinderea A3: „160 km, atâta este de la Comarnic la Brașov!”

sorin-grindeanu-1-scaled
Ștefan Petre

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lăsat de înțeles că proiectul autostrăzii prin Valea Prahovei ar putea continua doar cu tronsonul Comarnic – Brașov, întrucât pe secțiunea Ploiești – Comarnic este deja un drum național la patru benzi “în regulă”.

În cadrul acelorași declarații citate de Economica.net, fostul premier a afirmat că de la Comarnic la Brașov sunt 160 de kilometri. În realitate, între cele două orașe este o distanță de doar 63,5 kilometri pe DN1.

„Este studiul de fezabilitate în perioada în care trebuie să îl elaboreze. Sunt întâlniri periodice la minister. De ce? O luăm metodic, matematic. O primă strigare a celor care au venit să facă acest studiu de fezabilitate, ajungeam pe 160 de kilometri – sper să nu greșesc, atâta este de la Comarnic la Brașov – ajungea costul la vreo 8 miliarde de euro. În momentul ăla am întrebat și eu colegii mei de pe zona tehnică: domnule, cum adică la 8 miliarde – 160 de kilometri? Păi știți, toate autoritățile publice locale nu prea ne-au dat acceptul și aproape mergem numai prin tunel”, a spus luni seara ministrul Transporturilor.

Este „strigător la cer” că România nu poate găsi finanțare pentru autostrada prin Valea Prahovei la acest preț, a mai spus Grindeanu.

„În primul rând, folosim ceea ce avem. (…) Până la Comarnic avem un drum la patru benzi în regulă și ne reduce foarte mult costurile, la jumate”

Acesta s-a declarat din nou optimist că la finalul acestui an va fi scos la licitație primul tronson de la Brașov în jos și a continuat să susțină soluția parteneriatului public – privat pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a României.

Proiectul ar putea fi transferat de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) către noua Companie Națională de Investiții Rutiere (CNIR), conform ministrului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor