Miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că tronsonul de autostradă A0 Sud, care leagă autostrăzile A1 și A2, va fi deschis circulației în jurul mijlocului anului viitor. Cu toate acestea, primele 20 și ceva de kilometri vor fi disponibili chiar din acest an, a adăugat ministrul.

Grindeanu a efectuat o vizită de lucru pe Loturile 1, 2 și 3 ale Autostrăzii A0 Sud și a oferit detalii privind stadiul lucrărilor. Lotul 2 este aproape finalizat, cu un progres de aproximativ 95%, în timp ce Lotul 3, care se extinde până la DN4, ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Ministrul a subliniat că speră ca cei 7 km din Lotul 3 să fie deschiși circulației în acest an, iar întregul tronson să fie finalizat până la mijlocul anului viitor.

El a menționat că a discutat cu constructorul Lotului 3, compania elenă Aktor, și se așteaptă la o mobilizare mai bună în perioada următoare pentru a respecta termenul de finalizare în iunie 2024.

În privința variantei nordice a Autostrăzii A0, ministrul Transporturilor a anunțat că se va efectua o vizită de lucru vineri și că aproximativ 20 km ar putea începe procedurile de recepție la începutul săptămânii viitoare.

Sorin Grindeanu a concluzionat că, până la mijlocul anului viitor, se preconizează că întregul semi-inel sudic va fi deschis circulației, asigurând legătura între A1 și A2. Cu privire la semi-inelul nordic, se estimează că acesta va fi finalizat în 2026.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *