Europa devine plină de vreve în acest moment, cu mulți angajați nemulțumiți că inflația nu a fost egalată cu salarii mai mari.

În Franta sindicatul pentru controlul traficului aerian solicită greve din septembrie și octombrie. Cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța (SNCTA) a cerut lucrătorilor să efectueze greve la nivel național în 15 septembrie și 13 octombrie.

Prima ieşire va coincide cu Cupa Mondială de Rugby, care va atrage mii de oameni în ţară. Sindicatul a criticat „tăcerea autorității aviației civile (Direction générale de l’Aviation civile, DGAC)” pe fondul inflației în creștere.

Acțiunea ar putea înregistra anulări de zboruri pe scară largă și ar putea afecta zborurile din alte țări care traversează spațiul aerian francez. Lucrătorii de la metroul din Paris au amenințat cu grevă în timpul Cupei Mondiale de rugby, care se desfășoară între 8 septembrie și 28 octombrie pe Stade de France, Saint-Denis.

În Italia grevele aeroporturilor personalul de la sol de la aeroport va lua parte la o retragere de 24 de ore pe 8 septembrie.

La intervenție sunt așteptați să ia parte operatori de bagaje reprezentați de sindicatul FLAI Trasporti. În prezent, nu este clar câți lucrători vor lua parte, prin urmare nivelul de perturbare.

Operatorii de bagaje din aeroporturile din întreaga țară vor face grevă, de asemenea, timp de 24 de ore pe 29 septembrie. Pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian din aeroporturile din toată țara vor organiza o retragere de opt ore între orele 10:00 și 18:00.

În Anglia operatorii de la sol Wizz Air apelează la greve pe aeroportul Luton. Personalul de la sol de pe aeroportul Luton a convocat greve de 24 de ore pe 6 și 13 septembrie.

Grevele vor provoca „perturbare uriașă” pentru pasagerii Wizz Air, potrivit sindicatului Unite. Angajații operatorului la sol al companiei aeriene, GH London, au convocat greva în semn de protest față de condițiile proaste de muncă și de tratamentul inechitabil.

Cel mai mare sindicat feroviar din Marea Britanie, RMT, a anunțat noi greve pentru trenuri pe 2 septembrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *