logo
RNTV Live

Grevă aeriană în Belgia! Avertizare de la MAE pentru români.

aeroport belgia
Constantin Corina

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat persoanelor din România care plănuiesc să călătorească cu avionul către sau dinspre Regatul Belgiei în perioada 14-15 august 2023 că trebuie să fie conștiente că piloții de la filiala Ryanair din Regatul Belgiei vor declanșa o grevă în acele zile.

Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească pagina web a aeroportului Charleroi şi/sau a companiei Ryanair, pentru a se asigura că zborul lor nu a fost anulat, se arată într-un comunicat al MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Regatul Belgiei: + 32(0)2 346 9814. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://bruxelles.mae.ro/node/180, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă””(www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor