Sursă foto: Reuters

Greta Thunberg, activistă suedeză de mediu, s-a întâlnit joi la Kiev cu preşedintele Volodimir Zelenski pentru a discuta despre distrugerile cauzate de războiul din Ucraina asupra mediului înconjurător. Aceasta s-a deplasat în capitala ucraineană alături de un comitet internaţional care doreşte să forţeze Rusia să acorde despăgubiri pentru distrugerile cauzate de invadarea Ucrainei în urmă cu peste 16 luni.

,,Avem nevoie de ajutorul vostru profesional”, le spune Volodimir Zelenski membrilor acestei delegaţii.

Preşedintele ucrainean a subliniat pagubele masive din sudul regiunii Herson, cauzate de distrugerea barajului Kahovka şi de inundaţiile catastrofale de la începutul lunii iunie.

,,Nu cred că reacţia internaţională faţă de acest ecocid a fost suficientă”, susține Greta Thunberg.

De asemenea, Volodimir Zelenski a menţionat problemele cu apa potabilă şi cu serviciile de aprovizionare cu apă din Herson şi din regiunea învecinată Nikolaev. Sectorul agricol şi biodiversitatea din aceste regiuni au fost la rândul lor grav afectate.

Din acest grup de lucru pentru protejarea mediului mai fac parte fosta vicepreşedinta suedeză Margot Wallstrom, fosta preşedintă a Irlandei Mary Robinson şi vicepreşedinta finlandeză a Parlamentului European, Heidi Hautala.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *