logo
RNTV Live

Greta Thunberg este din nou reținută de poliția olandeză în timpul protestului împotriva combustibilului fosili la Haga

BB1lbz39
Constantin Corina

Greta Thunberg a fost reținută de două ori de poliția olandeză în timpul unui protest împotriva combustibilului fosil la Haga. Incidentul a avut loc sâmbătă, în urma blocării unui drum principal în cadrul unui protest organizat de grupul Extinction Rebellion, în care Thunberg și un grup de manifestanți au participat.

Ea s-a alăturat sutelor de protestatari într-o plimbare din centrul orașului Haga, în Țările de Jos, până la autostrada A12 care leagă sediul guvernului olandez cu alte orașe, inclusiv Amsterdam, Rotterdam și Utrecht. Zeci de ofițeri de poliție, inclusiv unii călare, au blocat accesul grupului pe autostradă, avertizând că “poate fi folosită violența” în cazul în care manifestanții ar încerca să intre pe drum.

„Trebuie să facem totul pentru a evita această criză și pentru a salva vieți omenești”, a spus ea.

Unii activiști, însă, au găsit o altă rută și au blocat un drum principal aproape de autostradă unde ei – inclusiv Thunberg – s-au așezat pe asfalt.

Întrebată dacă este îngrijorată de acțiunea și arestarea poliției, Thunberg a spus: „De ce ar trebui să fiu?”

Dar, la scurt timp după aceea, Thunberg a fost arestată și dusă de poliție într-un autobuz, unde a fost reținută împreună cu alți activiști.

Ea a declarat prin telefon agenției naționale de presă ANP că arestarea ei a decurs „calm”.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii a confirmat ulterior că protestatarii au fost reținuți pentru scurt timp înainte de a fi eliberați într-o altă locație.

Foto: Reuters

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor