Sursă foto: News.ro

Imediat după ce a fost condamnată la plata unei amenzi, Greta Thunberg a fost arestată, din nou, în portul din Malmö, Suedia. Motivul a fost nesupunerea faţă de ordinele poliţiei în urma blocării portului.

The Huffington Post: Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost înlăturată de către forţe de ordine, la o acţiune de blocare a portului Malmö, în Suedia, la doar câteva ore după primul proces în care a fost condamnată – pentru aceeaşi faptă, în iunie – la plata unei amenzi, pentru că nu s-a supus ordinelor poliţiei.

Luni, din cauza „refuzului de a se supune”, șase activişti, inclusiv Greta Thunberg, au fost luaţi pe sus de către Poliţia din Malmö, după ce au blocat – din nou – portul oraşului, potrivit poliţiei şi unui fotograf AFP.

Operaţiunea poliţiei a avut loc la câteva ore după ce tânăra a fost condamnată la plata unei amenzi pentru aceleaşi fapte. La 19 iunie, împreună cu alţi activişti, Greta Thunberg a blocat accesul în acelaşi port, în semn de protest faţă de folosirea combustibililor fosili, şi a refuzat să se supună ordinelor poliţiei.

„Este adevărat că mă aflam în acest loc, în acea zi, şi că am primit un ordin pe care nu l-am ascultat, dar ţin să neg” orice delict, a pledat ea luni, la un tribunal din Malmö.

Greta a declarat că a acţionat „din necesitate”, având în vedere urgenţa luptei împotriva modificărilor climatice: „După mine, ne aflăm într-o situaţe de urgenţă, iar din acest motiv acţiunea mea era legitimă”.

Activista risca teoretic şase luni de închisoare – o pedeapsă rareori aplicată în acest tip de dosar -, însă a fost condamnată să plătească o amendă în valoare de 1.500 de coroane suedeze (130 de euro) şi o despăgubire în valoare de 1.000 de coroane suedeze (86,8 euro).

Vezi AICI mai multe detalii despre cazul activistei de mediu Greta Thunberg.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *