logo
RNTV Live

GreenPeace a protestat la sediul OMV Petrom din București pentru a atrage atenția asupra efectelor grave pe care le va avea proiectul Neptun Deep

Captura-ecran-12
Constantin Corina

GreenPeace exprimă îngrijorarea sa față de refuzul companiei OMV Petrom de a oferi transparență și de a face public studiul de ecotoxicitate al substanțelor chimice destinate a fi deversate în Marea Neagră.

Prin această acțiune de protest, se dorește sublinierea amenințării grave pe care proiectul Neptun Deep o reprezintă, nu doar pentru Marea Neagră, ci și pentru climă.

Organizația își reiterează angajamentul de a proteja mediul și de a lupta împotriva distrugerii habitatelor naturale, considerând esențial să se acționeze împotriva proiectelor care pun în pericol viețile oamenilor și ecosistemele fragile.

Mesajul transmis de organizație în semnarea petiției:

Marea Neagră este mai mult decât o simplă întindere de apă. Ea ne hrănește, ne răcorește și ne susține viața. La fel ca pădurile din Carpați sau Delta Dunării, Marea Neagră face parte din patrimoniul nostru natural. Îi suntem datori să o protejăm și să o prețuim.

Din păcate, nu toți gândim așa. OMV Petrom și Romgaz au anunțat că vor extrage gazele fosile din perimetrul Neptun Deep. Exploatarea gazelor fosile presupune un risc iminent pentru ecosistemul mării, afectând reciful, habitatele și toate speciile din mare prin foraje și deversări de substanțe toxice. Cel mai probabil nu vom mai vedea delfini înotând pe lângă plaje, iar căluții și pisicile de mare vor dispărea treptat.

AICI POȚI SEMNA PETIȚIA

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor