Sala de clasa in aer liber inedita, la o scoala din Ploiesti. Elevii, ajutati de parinti si profesori, au amenajat o sera si o gradina in curtea unitatii de invatamant, unde planteaza legume, fructe si plante aromatice. O parte din recolta este valorificata, iar cu banii obtinuti se organizeaza diferite activitati sau chiar petreceri. Asta se întâmplă la Școala ”Grigore Moisil” din Ploiești. Proiectul a început în urmă cu câțiva ani când, printr-o finanțare europeană, a fost amenajată, chiar în curtea unității, o mică seră în care a fost plantat busuoic. Apoi, proiectul a fost extins cu ajutorul unei alte finanțări și a unor sposorizări. Așa că acum elevii dispun de o clasă în aer liber unde desfășoară lecții, o grădină cu straturi înălțate unde se cultivă diferite legume, o zonă senzorială cu plante aromatice și un spațiu de joacă. De plante se ocupă chiar copiii. Ei au pus semințe în ghivece, le-au ținut pe timpul iernii în clase și pe holurile școlii,  și asfel au făcut răsadurile.

Mulți dintre copii au început să mănănce acasă mai multe legume după ce le-au descoperit gustul chiar în grădina lor de la școală.

O parte din plante sunt valorificate de elevi. Spre exemplu fac uleiuri aromatizate din busuioc sau pun murături, iar cu banii obținuți astfel organizează petreceri sau cumpără materiale necesare pentru unele activități. Bucuria cea mai mare însă a celor mici este să guste chiar ei ce fac în grădină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *