logo
RNTV Live

Grădina Botanică din Craiova ocupă locul al doilea în topul celor mai apreciate grădini botanice din România

craiova-botanical-garden-statue-ldnbqv1y
Dudau Andreea Valentina

Site-ul Clubulcopiilor.ro a realizat un clasament al grădinilor botanice și parcurilor dendrologice din România, bazat pe informațiile disponibile în Google Maps. Potrivit acestui clasament, Grădina Botanică “Alexandru Buia” din Craiova ocupă locul al doilea în topul celor mai bine cotate!

Google Maps a adunat peste 75.000 de recenzii pentru grădinile botanice și parcurile dendrologice din România. Clasamentul elaborat a luat în considerare acele grădini botanice și parcuri dendrologice care au acumulat cel puțin 100 de recenzii de-a lungul timpului.

Cele mai bine cotate astfel de locuri se găsesc în orașele Iași, Craiova, Hunedoara, Carei și Chitila. Toate acestea au obținut un rating excelent de 4,7 dintr-un maxim de 5.

Grădina Botanică “Alexandru Buia” din Craiova va deveni, în luna aprilie, o explozie vibrantă de primăvară, cu mii de lalele înflorite care își colorează gazonul verde cu petalele lor variate. Aceste flori efemere sunt admirate de vizitatori și fotografi, constituind o atracție sezonieră de care poți să te bucuri doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Lalelele, fie ele galbene, roșii sau mov, sunt plantate strategic de-a lungul serelor, așezarea lor respectând planul inițial al grădinii, care este structurat în șapte sectoare.

În luna mai, vizitatorii vor putea admira și rozariul, care găzduiește 43 de specii de trandafiri unici, disponibili pentru admirare până târziu în toamnă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor