logo
RNTV Live

Google întrerupe funcţia de generare a imaginilor de inteligenţă artificială a Gemeni!

Google-Home-App-Icon-Logo
Constantin Corina

Google a declarat joi că va suspenda funcția de generare a imaginilor de inteligență artificială a Gemeni, după ce a recunoscut că furnizează imagini istorice considerate “inexacte”, conform informațiilor transmise de CNBC.

Utilizatorii de pe platformele de socializare au exprimat nemulțumirea că instrumentul de inteligență artificială generează imagini ale unor personaje istorice, cum ar fi părinții fondatori ai SUA, ca fiind de culoare, considerând acest lucru inexact.

Google a menționat într-o postare pe X de miercuri că funcția AI poate genera o varietate largă de imagini cu oameni, subliniind că este în general un aspect pozitiv, deoarece este folosit de oameni din întreaga lume.

Cu toate acestea, compania a admis că instrumentul software “ratează ținta”, și a afirmat că lucrează pentru a îmbunătăți imediat acest tip de reprezentări.

Într-un moment în care Google încearcă să ajungă la nivelul OpenAI, susținut de Microsoft, acesta se confruntă cu provocări.

Joi dimineața, când a fost testat de un reporter al CNBC, Gemeni a refuzat să genereze orice imagine.

La sfârșitul anului 2023, Google a introdus Gemini, cel mai avansat model de inteligență artificială al său. În această lună, Google a redenumit și Bard, concurentul său pentru ChatGPT, în Gemini.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor