Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a decis ca medalia de bronz la sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris, să fie atribuită gimnastei Ana Maria Bărbosu, după recursurile formulate de Federația Română de Gimnastică (FRG) și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Într-un comunicat publicat sâmbătă pe pagina de Facebook a FRG, s-au detaliat deciziile TAS: Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz, iar Sabrina Maneca Voinea, care a fost clasată inițial pe locul 4, nu va primi medalia. Contestația depusă de FRG și Sabrina Maneca Voinea a fost respinsă, iar medalia de bronz atribuită inițial Anei Bărbosu a fost confirmată.

Decizia TAS a venit după ce, în finala de la sol din 5 august, Ana Bărbosu a fost temporar medaliată cu bronz, dar americanca Jordan Chiles a contestat nota inițială, aceasta fiind ulterior crescută de la 13,666 la 13,766, schimbând clasamentul. Contestația lui Sabrina Maneca Voinea, care a primit nota 13,700, a fost respinsă.

Clasamentul final al probei de sol este acum:

  1. Rebeca Andrade (Brazilia) – 14,166
  2. Simone Biles (SUA) – 14,133
  3. Ana Maria Bărbosu (România) – 13,700
  4. Sabrina Maneca Voinea (România) – 13,700
  5. Jordan Chiles (SUA) – 13,666
  6. Alice D’Amato (Italia) – 13,600
  7. Rina Kishi (Japonia) – 13,166
  8. Yushan Ou (China) – 13,000
  9. Manila Esposito (Italia) – 12,133

România nu mai obținuse o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012, când Sandra Izbașa a câștigat aurul la sărituri, iar Cătălina Ponor a cucerit argintul la sol, în timp ce echipa feminină a obținut bronzul. La ediția actuală a Jocurilor Olimpice, echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani, clasându-se pe locul 7 în finala pe echipe, iar Ana Maria Bărbosu a fost o performera remarcabilă, încheind pe locul 3 la sol.

Până înaintea ultimei zile a Jocurilor Olimpice, România a acumulat nouă medalii: trei de aur, patru de argint și două de bronz. Printre câștigători se numără înotătorul David Popovici la 200 metri liber și echipajul feminin de opt plus unu, precum și halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *