Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău au publicat un Ghid de cultivare etică a legumelor. Practic, fermierilor le sunt explicate regulile care trebuie respectate pentru a avea alimente proaspete sau de înaltă calitate.

Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău au precizat că agricultura sustenabilă practicată de fermieri locali poate ajuta la protejarea mediului, prin conservarea solului, apei și biodiversității.

1. Identifică corect problema: Este important să identifici cu exactitate problema pe care o ai în cultura ta de legume.  

2. Alege metoda potrivită: Există o varietate de metode de tratament disponibile, cum ar fi tratamente chimice, biologice sau cu substanțe naturale.  

3. Respectă dozele și perioadele de așteptare: Înainte de a utiliza un tratament, citește cu atenție instrucțiunile producătorului și respectă dozele și perioadele de așteptare.  

4. Fă tratamente preventive. 

5. Monitorizează efectele.

6. Asigură-te că ești în legalitate: Înainte de a utiliza orice tratament, asigură-te că ești în conformitate cu reglementările locale și naționale.

7. Depozitează substanțele în condiții optime.  .

8. Învață mereu: Asigură-te că te informezi mereu despre cele mai bune practici pentru tratarea culturilor de legume și urmărește dezvoltările și noile tehnologii din domeniu.  

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *