Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău au publicat un Ghid de cultivare etică a legumelor. Practic, fermierilor le sunt explicate regulile care trebuie respectate pentru a avea alimente proaspete sau de înaltă calitate.
Cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău au precizat că agricultura sustenabilă practicată de fermieri locali poate ajuta la protejarea mediului, prin conservarea solului, apei și biodiversității.
1. Identifică corect problema: Este important să identifici cu exactitate problema pe care o ai în cultura ta de legume.
2. Alege metoda potrivită: Există o varietate de metode de tratament disponibile, cum ar fi tratamente chimice, biologice sau cu substanțe naturale.
3. Respectă dozele și perioadele de așteptare: Înainte de a utiliza un tratament, citește cu atenție instrucțiunile producătorului și respectă dozele și perioadele de așteptare.
4. Fă tratamente preventive.
5. Monitorizează efectele.
6. Asigură-te că ești în legalitate: Înainte de a utiliza orice tratament, asigură-te că ești în conformitate cu reglementările locale și naționale.
7. Depozitează substanțele în condiții optime. .
8. Învață mereu: Asigură-te că te informezi mereu despre cele mai bune practici pentru tratarea culturilor de legume și urmărește dezvoltările și noile tehnologii din domeniu.