logo
RNTV Live

George Simion îl critică pe Marcel Ciolacu pentru lipsa de acțiune în protejarea agricultorilor români și îl ironizează cu privire la Schengen

george_simion
Dumitrache Catalina

George Simion, președintele AUR, l-a criticat pe premierul Marcel Ciolacu pentru lipsa de acțiune în protejarea agricultorilor români în contextul importurilor de cereale din Ucraina. Simion a menționat că Slovacia, Ungaria și Polonia au interzis unilateral importul de cereale din Ucraina pentru a proteja producătorii lor, în timp ce Guvernul României nu a luat măsuri similare. Acesta a acuzat că autoritățile române preferă să asculte directivele de la Bruxelles în loc să se preocupe de problemele agricultorilor.

Simion a subliniat că aceste importuri afectează grav echilibrul pieței agricole din România și că, în timp ce alte țări acționează pentru a-și proteja fermierii, Guvernul României pare să fie lipsit de determinare în această privință.

În plus, Simion l-a ironizat pe premierul Ciolacu pentru declarația sa privind intenția de a da în judecată Austria pentru blocarea aderării României la spațiul Schengen. Acesta a sugerat că premierul este prea preocupat de astfel de acțiuni și că trebuie să acționeze cu mai multă fermitate pentru a proteja interesele României în problemele care contează cu adevărat pentru cetățeni.

Contextul criticilor lui Simion este legat de recenta decizie a Comisiei Europene de a ridica restricțiile impuse importurilor de cereale ucrainene, o măsură care a fost solicitată de statele membre afectate, inclusiv România. Guvernul român așteaptă acum planul de acțiune al Ucrainei pentru controlul exportului de cereale pentru a lua decizii adecvate pentru protejarea agricultorilor locali.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor