George Simion, liderul AUR, a lansat acuzații grave la adresa premierului Marcel Ciolacu, susținând că acesta își folosește funcția pentru a-și apăra propriile interese. Declarația vine în contextul demiterii lui Mihai Dodu din funcția de secretar de stat al Secretariatului pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, după ce acesta a inițiat reanalizarea deciziei prin care solicitarea premierului de a fi declarat „Luptător cu Rol Determinant” în Revoluția din decembrie 1989 fusese aprobată și apoi respinsă.

Simion a caracterizat demiterea lui Dodu drept o acțiune cinică, comparând-o cu practicile controversate ale PSD din trecut și subliniind că Ciolacu încearcă să ascundă adevărul și să calce în picioare memoria eroilor din 1989. El a afirmat că premierul acționează în spiritul pesedist, abuzând de putere și eliminând pe cei care aduc la lumină impostura.

George Simion a făcut referire și la declarațiile anterioare ale lui Dodu, în care acesta exprima temeri pentru viața sa, sugerând că premierul Ciolacu ar trebui să ofere explicații în legătură cu demiterea. Simion a anunțat că într-un eventual guvern AUR, Mihai Dodu va fi reinstalat în funcție pentru a-și continua activitatea.

Decizia de înlocuire a lui Mihai Dodu a fost oficializată prin publicarea în Monitorul Oficial, iar contextul deciziei a fost marcat de respingerea cererii lui Marcel Ciolacu de a fi declarat „Luptător cu Rol Determinant” în Revoluția din 1989 de către o comisie specială din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor.

Această decizie vine în urma unei serii de evenimente începând cu aprilie 2019, când premierul Ciolacu a depus inițial cererea, care a fost aprobată, dar ulterior a fost supusă verificărilor DNA și clasată în martie 2023. O nouă comisie a respins ulterior cererea lui Ciolacu, susținând că acesta nu îndeplinește condițiile necesare. Ciolacu a declarat anterior că nu va solicita pensie de revoluționar, dar că are dreptul să-și arate nepoților că nu a fost un fals revoluționar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *