Joi, liderul AUR, George Simion, a declarat că s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune o plângere împotriva președintelui PNL, Nicolae Ciucă, acuzându-l de deturnare de fonduri publice.

„Ciucă, arată opera aia! 2 milioane de euro din bani publici folosiți de PNL pentru cartea încă nescrisă a lui Nicolae Ciucă! Procurorii fac ceva?”, a scris Simion pe Facebook.

„Am venit astăzi la Parchet pentru a face o plângere pe numele lui Nicolae Ciucă, să vedem dacă instituția politizată numită Parchetul de pe lângă ÎCCJ va lua în considerare această plângere cât se poate de justificată. Pentru deturnare de fonduri publice, pentru folosirea ilegală a subvenției în scopuri publice”, a spus George Simion, la Parchet.

PNL a plătit două milioane de euro pentru 400 de panouri publicitare cu imaginea lui Nicolae Ciucă și sloganul „Un ostaș în slujba țării”, panouri amplasate de-a lungul principalelor autostrăzi și drumuri naționale din România, scrie publicația Snoop.ro, care a obținut datele de la Partidul Național Liberal. Aceste costuri, care acoperă o perioadă de trei luni de afișaj, au fost suportate din bani publici, mai precis din subvenția primită de PNL de la bugetul de stat.