Liderul AUR, George Simion, a declarat luni, într-o transmisie live pe rețele sociale, că partidul a obținut în instanță aprobarea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare în județele Bistrița și Giurgiu. Cu toate acestea, deciziile pot fi contestate în termen de 48 de ore.

„Am câștigat și la Bistrița, și la Giurgiu, instanțele ne-au dat dreptate. Vom fi pe toate buletinele de vot. Rușine celor care ne-au făcut plângeri, inclusiv PNL, USR și PSD. Aceasta este o bătălie câștigată, dar trebuie să câștigăm și războiul. Avem mâine peste o sută de apeluri la toate instanțele din țară”, a afirmat Simion.

Deciziile Biroului Electoral Județean din Bistrița-Năsăud, care au dus la respingerea inițială a listelor AUR, s-au bazat pe argumentul că documentele nu respectau statutul partidului și că nu erau semnate de Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR. Târziu a explicat că Biroul Național de Conducere a decis ca listele să fie semnate doar de George Simion.

Biroul Electoral Județean a stabilit că statutul partidului primează asupra deciziei Biroului Național de Conducere. În replică la întrebările jurnaliștilor, Simion a declarat că Târziu se află în prezent mai mult la Bruxelles și Strasbourg, motiv pentru care nu a semnat listele.

Această situație complicată subliniază fricțiunile interne din AUR și dificultățile întâmpinate de partid în procesul de organizare a candidaturilor pentru alegerile parlamentare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews