logo
RNTV Live

George Nicolescu, cunoscutul solist de muzică ușoară nevăzător, a încetat din viață

george-nicolescu
Dudau Andreea Valentina

George Nicolescu, cunoscutul solist de muzică ușoară care s-a născut orb, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Melodiile sale au fost o sursă de încântare pentru români ani la rând!

George Nicolescu a suferit o intervenție chirurgicală vinerea trecută. Deși operația a fost considerată un succes, starea sa de sănătate s-a deteriorat ulterior. După intervenția chirurgicală, a dezvoltat bronhopneumonie și a fost transferat la terapie intensivă, unde, în cele din urmă, a încetat din viață.

Născut în Ploiești, George Nicolescu avea patru surori. A urmat Școala pentru Pacienți cu Ambliopie din București (1957-1959), apoi gimnaziul și liceul la Școala pentru Orbi din Cluj (1968-1972).

Debutul său în muzică a avut loc în 1970, când a câștigat premiul întâi la Festivalul „Tinerețe pe Portativ”. Ulterior, a fost influențat de compozitorul George Grigoriu, cu care a început să colaboreze. În 1973, a lansat primul său hit, „Eternitate”.

Cea mai recentă melodie a sa, „Viața-i de Vină”, a fost lansată în 2012, în colaborare cu Shift.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor