logo
RNTV Live

Geoană: Suntem extrem de vigilenți pentru a preveni utilizarea progresului tehnologic în promovarea curentelor nefavorabile

sursă foto libertate.ro
Constantin Corina


Mircea Geoană a vorbit despre pericolul folosirii Inteligenței Artificiale împotriva democrației

Mircea Geoană a subliniat că anul 2024 reprezintă una dintre cele mai complexe perioade ale ultimelor decenii. El a menționat că există provocări legate de sprijinul continuu acordat Ucrainei, precum și posibile extinderi regionale ale conflictelor din Orientul Mijlociu, având în vedere proximitatea geografică și economică. Geoană a evidențiat și impactul evenimentelor din Marea Roșie și blocarea traficului maritim internațional asupra economiei.

Secretarul general adjunct al NATO a atras atenția asupra alegerilor programate în 2024 în diverse țări, inclusiv America, România, Republica Moldova, Europa și India. El a descris anul ca fiind foarte complicat, menționând că tehnologia, în special Inteligența Artificială, va continua să avanseze în ritm exponențial.

Geoană a subliniat preocupările privind abuzul Inteligenței Artificiale de către actori statali, precum Rusia, pentru a interfera în sistemele democratice. A menționat că NATO lucrează împreună cu UE, G7 și companii de tehnologie occidentale pentru a aborda aceste amenințări și a menținerea vigilenței pentru a preveni abuzurile tehnologice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor