logo
RNTV Live

Geoană într-un interviu pentru o publicație germană: NATO nu intenționează să intervină în conflictul Rusia – Ucraina

România, poartă energetică între Est și Vest!
Theo Tănăsescu

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat într-un interviu pentru cotidianul german „Tagesspiegel” că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană. El a subliniat că NATO nu intenționează să intervină în conflict și caută să evite o escaladare.

Secretarul general adjunct al NATO a comentat ideea de a sprijini apărarea aeriană ucraineană din ţările NATO vecine, cum ar fi România sau Polonia.

”Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană şi aş dori să mulţumesc Germaniei pentru contribuţia pe care o aduce în acest sens. Dar nu, există o linie de demarcaţie clară între teritoriul NATO şi teritoriul non-NATO.

Clauza de asistenţă reciprocă din Articolul 5 din Tratatul NATO se aplică exclusiv teritoriului NATO şi statelor membre”, a afirmat Mircea Geoană în interviu.

Geoană: Încercăm să evităm o escaladare

El a menţionat că NATO nu are nicio intenţie să intervină în acest conflict.

”Prin urmare, încercăm să evităm o escaladare. Susţinem Ucraina să se apere şi să respingă agresiunea rusă”, a arătat Geoană.

Despre situaţia de pe frontul din Ucraina şi riscul de a pierde pierde războiul, Mircea Geoană a subliniat că acesta este unul dintre cele mai delicate momente ale războiului.

”Trebuie să ne asigurăm că, în timp ce suntem, pe bună dreptate, îngrijoraţi, să nu devenim prea pesimişti cu privire la evoluţia situaţiei. În prezent, Rusia obţine câteva mici câştiguri tactice. Din punct de vedere militar, sunt neapărat valoroase”, a spus el.

„Ucraina va primi în curând noi echipamente”

Poitrivit lui Geoană, ”Moscova profită de slăbiciunea actuală a Ucrainei pentru a extinde linia frontului”.

”Vedem în prezent acest lucru cu atacurile din nord-est împotriva oraşului Kharkiv. Dar Putin ştie că Ucraina va primi în curând noi echipamente, muniţii şi tehnologie din partea Occidentului. Este si un război al logisticii”, a explicat secretarul general adjunct al NATO.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor