O scurgere de gaze, care nu provine de la o rețea de furnizare, a fost detectată în mai multe zone dintr-o localitate din Sălaj. Autoritățile locale au reacționat imediat, mai ales că fenomenul pare să semene izbitor cu cel care a provocat o explozie în Dolj

„Situatia a fost semnalată de către furnizorul de gaze naturale din comună, în timpul unei verificări periodice. Odată ce a observat că în anumite zone din localitate se emite gaz din sol, acesta a informat instituția prefectului județului Sălaj”, a declarat Simona Vasiac, reporter.

Erupție de gaze într-un sat din Sălaj
La nivelul prefecturii s-a desfășurat deja o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde s-a decis ca în următoarele două săptămâni furnizorul de gaze naturale să monitorizeze situația la intervale de trei zile. În plus, furnizorul de gaze naturale a precizat că în zona identificată cu probleme au fost deja instalate 200 de capace de cauciuc, precum și o răsuflătoare pentru a preveni posibilele acumulări de gaze”, a adăugat Simona Vasiac, reporter.

„La nivel local, conform declarațiilor primarului localității, nu a existat niciodată nicio sesizare din partea cetățenilor cu privire la detectarea mirosului de gaze naturale. În alt context, în județul Dolj, unde locuitorii trăiesc deja cu teama de ceva timp, au fost instalate detectoare de gaze în 20 de locuințe, cu sprijinul financiar al primăriei„, a mai menționat Simona Vasiac, reporter.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *